Hvorfor bliver min pizza våd?
Accepteret svar
Din pizza bliver våd, hvis du fylder den med vandholdige ikke-tilberedte grøntsager eller smører for meget tomatsauce ud på bunden.
Jeg plejer altid selv at svitse grøntsager af inden de kommer på pizzaen, så den værste væske er fjernet og de ikke udskiller deres væde på pizzabunden under afbagning. For meget væde samler sig i midten af pizzaen og du vil med stor sandsynlighed også have svært ved at få pizzaen taget ud af ovnen efter afbagning.
Når det kommer til tomatsauce handler det om at bruge et moderat lag - hverken for meget eller for lidt. Jeg plejer altid selv at lægge en god portion i midten af pizzaen og bruge bagsiden af en ske til i cirkulære bevægelser at køre tomatsaucen ud på pizzabunden. Det giver en god ensartet fordeling af tomatsaucen.
Husk også lige på, når det kommer til pizza, at less is more. Få ingredienser gør det muligt at smage dem alle, og for mange, kan give en mudret smagsoplevelse og en våd pizza ;-))
Jeg plejer altid selv at svitse grøntsager af inden de kommer på pizzaen, så den værste væske er fjernet og de ikke udskiller deres væde på pizzabunden under afbagning. For meget væde samler sig i midten af pizzaen og du vil med stor sandsynlighed også have svært ved at få pizzaen taget ud af ovnen efter afbagning.
Når det kommer til tomatsauce handler det om at bruge et moderat lag - hverken for meget eller for lidt. Jeg plejer altid selv at lægge en god portion i midten af pizzaen og bruge bagsiden af en ske til i cirkulære bevægelser at køre tomatsaucen ud på pizzabunden. Det giver en god ensartet fordeling af tomatsaucen.
Husk også lige på, når det kommer til pizza, at less is more. Få ingredienser gør det muligt at smage dem alle, og for mange, kan give en mudret smagsoplevelse og en våd pizza ;-))
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
10 svarSeneste svar
-
10 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg plejer altid selv at svitse grøntsager af inden de kommer på pizzaen, så den værste væske er fjernet og de ikke udskiller deres væde på pizzabunden under afbagning. For meget væde samler sig i midten af pizzaen og du vil med stor sandsynlighed også have svært ved at få pizzaen taget ud af ovnen efter afbagning.
Når det kommer til tomatsauce handler det om at bruge et moderat lag - hverken for meget eller for lidt. Jeg plejer altid selv at lægge en god portion i midten af pizzaen og bruge bagsiden af en ske til i cirkulære bevægelser at køre tomatsaucen ud på pizzabunden. Det giver en god ensartet fordeling af tomatsaucen.
Husk også lige på, når det kommer til pizza, at less is more. Få ingredienser gør det muligt at smage dem alle, og for mange, kan give en mudret smagsoplevelse og en våd pizza ;-))
Jeg vil gerne tilslutte mig alle de gode tips, der allerede er blevet delt. Jeg vil desuden tilføje, at jeg personligt har bemærket, at pizzaen ofte bliver våd, hvis man bager den ved lav varme. En høj varme og kort bagetid kan gøre en stor forskel for at få en sprød og mindre våd pizza. Jeg bruger normalt omkring 250 grader og bager kun pizzaen i 10-15 minutter. Husk blot at holde øje med den, så den ikke brænder på.
Til sidst vil jeg tilføje, at det også kan være en god idé at forsøge med forskellige pizzadeje. En tynd, knasende pizzabund absorberer ikke så meget væske som en tykkere, blød bund. Prøv forskellige opskrifter, og se hvad du bedst kan lide - pizza er en meget personlig ret, og der er mange måder at gøre det på. God bagning, allesammen!