Trådstarter

Hvor længe skal en pizzasten varme i ovn?

Accepteret svar
Jeg lader min pizzasten varme ca. 30 minutter i ovnen før jeg begynder min afbagning af pizza. Jeg vil normalt sige, at det tager 20 - 40 minutter, da det i høj grad afhænger af ovnen du har og ikke mindst om du sætter den på varmluft eller ej. Opvarmning af pizzastenen går hurtige i varmluft og det er hvad jeg selv bruger, når jeg bruger stenen. Jeg skifter dog til almindelig ovn under afbagning.

Jeg bruger i øvrigt et infrarødt termometer til at måle overfladetemperaturen på pizzastenen. Har jeg indstillet ovnen til eksempelvis 250 grader, så afventer jeg at temperaturmålingen også siger 250 grader førend jeg begynder afbagning på den.

Slutteligt vil jeg også lige anbefale dig et bagestål, som giver en mere eksplosiv afbagning af pizzabunden.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (2)

Accepteret svar
Jeg lader min pizzasten varme ca. 30 minutter i ovnen før jeg begynder min afbagning af pizza. Jeg vil normalt sige, at det tager 20 - 40 minutter, da det i høj grad afhænger af ovnen du har og ikke mindst om du sætter den på varmluft eller ej. Opvarmning af pizzastenen går hurtige i varmluft og det er hvad jeg selv bruger, når jeg bruger stenen. Jeg skifter dog til almindelig ovn under afbagning.

Jeg bruger i øvrigt et infrarødt termometer til at måle overfladetemperaturen på pizzastenen. Har jeg indstillet ovnen til eksempelvis 250 grader, så afventer jeg at temperaturmålingen også siger 250 grader førend jeg begynder afbagning på den.

Slutteligt vil jeg også lige anbefale dig et bagestål, som giver en mere eksplosiv afbagning af pizzabunden.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej! Jeg giver Christoffer ret i, at det i høj grad afhænger af din specifikke ovn, samt hvordan du vælger at opvarme pizzastenen. Jeg har selv haft bedst succes med at give stenen 45 minutter på almindelig ovn, hvilket har sikret en knasende sprød pizza hver gang.

Bagestål kan være en god investering for det ekstra pift, men her vil jeg dog sige, at det kan være rart at have styr på teknikken med stenen først, før du bevæger dig videre til bagestålet. Husk på at afprøve forskellige metoder for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Held og lykke med pizzabagningen!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg