Trådstarter

Hvor lang tid tager det at bage en pizza?

Jeg laver pizza i min ovn og jeg synes at det tager en evighed. Jeg har meldt mig ind i en gruppe på facebook med pizza og her kan jeg læse mig til at det tager få minutter for dem?
Accepteret svar
At bage pizza tager 1 - 15 minutter afhængig af ovntypen. I vinterperioden bager jeg selv pizza i en almindelig ovn med bagestål og det tager mig ca. 5 - 6 minutter, men om sommeren bruger jeg en pizzaovn på gas og det tager kun 1 - 2 minutter.

Jeg har nedenfor indsat min tidstabel over afbagning af pizza i forskellige ovntyper. Tabellen tager udgangspunkt i at ovnen af varm og klar til brug ved opstart af afbagning.

Tidstabel over afbagning af pizza i forskellige ovntyper
OvntypeTid (ca.)
Almindelig ovn, bageplade10 - 15 min.
Almindelig ovn, pizzasten8 - 10 min.
Almindelig ovn, bagestål5 - 6 min.
Pizzaovn1 - 2 min.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (3)

Accepteret svar
At bage pizza tager 1 - 15 minutter afhængig af ovntypen. I vinterperioden bager jeg selv pizza i en almindelig ovn med bagestål og det tager mig ca. 5 - 6 minutter, men om sommeren bruger jeg en pizzaovn på gas og det tager kun 1 - 2 minutter.

Jeg har nedenfor indsat min tidstabel over afbagning af pizza i forskellige ovntyper. Tabellen tager udgangspunkt i at ovnen af varm og klar til brug ved opstart af afbagning.

Tidstabel over afbagning af pizza i forskellige ovntyper
OvntypeTid (ca.)
Almindelig ovn, bageplade10 - 15 min.
Almindelig ovn, pizzasten8 - 10 min.
Almindelig ovn, bagestål5 - 6 min.
Pizzaovn1 - 2 min.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Mange tak for jeres indlæg, de har givet mig nogle gode indsigter! Jeg har også prøvet mig frem med forskellige ovne og metoder, og jeg har oplevet at den helt rigtige bagetid selvfølgelig afhænger af mange faktorer, som blandt andet ovntype og temperatur, men også dejen og fyldet spiller en rolle. Personligt finder jeg, at det bedste resultat kommer, når jeg bruger min gasgrill med en pizzasten. Jeg varmer grillen op til max temperatur, som er cirka 315 grader, og så lægger jeg min pizza direkte på stenen. Den er sædvanligvis færdigbagt i løbet af omkring 4-5 minutter, og den får en herlig sprød skorpe og lækkert, smeltet fyld. Så for mig handler det ikke kun om bagetiden, men i høj grad også om at nå den rette temperatur og atmosfære i ovnen/grillen for at få det bedst tænkelige resultat.
God fornøjelse med jeres pizzabagning! Må de blive sprøde og delizioso!
Var dette en hjælp?
Hej Alle,

Det er fantastisk at se så mange passionerede pizza-bagere og spændende teknikker og metoder, tak for at dele jeres erfaringer! Selv har jeg et lidt anderledes perspektiv da jeg bor i en lille lejlighed med et meget begrænset køkkenfaciliteter. Jeg har faktisk ikke en traditionel ovn men en mini-ovn som max kan skrue op for 200 grader. Her tager det ca. 15-20 minutter for at bage en pizza. Det er selvfølgelig ikke så hurtigt som en højtemperaturovn, men pizzaen kommer ud ret godt, med et lækkert fyld og en skorpe der er tæt på perfektion. Det hele handler om at justere og lære det udstyr man har, og vær kreativ med de ressourcer, man har.

Jeg har også forsøgt mig med pande-pizza, hvor jeg laver en pizza direkte på komfuret og kun braiserer den kortvarigt i ovnen for at smelte osten. Det tager kun omkring 10 minutter og giver også en god og sprød skorpe. Så selvom vi måske ikke alle har adgang til professionelt udstyr, betyder det ikke, at vi ikke kan lave en god pizza hjemme. Glæder mig til at prøve nogle af de virkelig fantastiske metoder I alle har delt her i tråden. God bagning til alle!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg